Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg patlıcan
- 400-500 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk domates
- 1 çorba kaşığı tepeleme salça
- 8-10 kol maydanoz
- 3,5 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Yarım ay dilimlenmiş domates
- Yeşil biber
Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları ????alacalı soyun.
- Patlıcanı kızartıp öbür tencerede kaynayan suyun içine atıyoruz öteki posta patlıcanı yağa atana kadar suda duruyorlar.
- Sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz.
- Havlu üzerindeyken tek sıra olsunlar üst üste koymayın. Böylelikle kızaran patlıcanın bütün yağı acısı kaynayan suda kalıyor. Lezzetinden bir şey kaybetmiyor.
- Patlıcanları bu biçimde kızartıp tepsiye dizin.
- Artık kıymayı hazırlayalım. 2 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğradığınız soğanı ????hafifçe kavurun.
- Kıymayı ekleyip kıymayı güzelce ezip soğanla harmanlayıp 3-4 dakika kadar kavurun.
- Sonra içine küçük doğranmış domatesi ????ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip doğranmış maydanozu ????ekleyip suyu azar azar verin.
- 5 dakika kadar tıkırdatın. Bu karışımı tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ????üzerine yayın.
- Dilimlenmiş domates ????ve biberleri ????yerleştirip fırına verin.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Yemek suyunu biraz çeksin tatlar birbirine karışsın tamaaaam????.