Patlıcan Pane Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy patlıcan
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı kızartma yağı
Patlıcan Pane Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanların kabuklarını şerit şerit soyun.
- Kabukları soyulmuş patlıcanları orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin.
- Bir kasenin içine unu, galeta ununu, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Suda bekleyen patlıcanların suyunu süzün ve iyice kurulayın.
- Kızartma yağını kızartma tenceresine alın ve iyice kızmasını bekleyin.
- Yumurtaları bir kaseye koyun ve çırpın. Çok az tuz ekleyebilirsiniz yumurtaya.
- İyice kurulanan patlıcanları önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayın.
- Kızgın yağda iyice kızarana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alın fazla yağını çeksin daha sonra sıcak bir şekilde servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!.
Patlıcan Pane Tarifi Fotoğraflı Yapılışı