Merhaba bayanlar sizlere harika bir plav tarifi vermek istiyorumPatlıcanlı Plav tarifi evet yanlış duymadınız patlıcanlı plav olurmuymuş demeyin deneyin ve gorun ne kadar lezzetli olacağını goreceksiniz
ALT :wwwupluploadspatlicanplavitarifi4021patlicanplavitarifi4021ALT
Patlıcan Plavı icin gerekli olan malzemeler:
4 tane uzun patlıcan,2 su bardağı pirinc, 1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye,2 adet tavuk goğsu, 1 adet soğan
2 adet sivri biber,3 adet yumuşak domates,1 yemek kaşığı salca, Tuz, karabiber,İsterseniz 1 cay kaşığı tarcın ve 3 bardak sıcak suya ihtiyacımız olacak
Patlıcan Plavı Yapılışı:
İlk yapmamız gerekenler once pirincleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletinDaha sonra patlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartınKızaran patlıcanları kağıt havluya cıkarıp yağını suzun
Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin
Kup kup doğranmış tavuk etlerini ekliyoruzTavuk suyunu salıp cekene kadar pişiriyoruzSoyulup kup kup kesilen domatesleri ve salcayı ekleyip 15 dakika pişirinTuz ve baharatlarını ilave edinPilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde diziyoru Ustune tavuğu dokunYıkadığınız pirince şehriyeyi ilave ediyoruzSonra onuda tavuğun ustune dokuyoruzPatlıcanı ustune kapatıyoruzEn uste duz bir tabak ve tuz koyuyoruzBu tuz patlıcan ve pirinc icinSıcak suyu ustune dokun ve kısık ateşte kenarında cok az su kalacak şekilde pişirin1 saat dinlendirin ve tabağa cevirip servis yapıyoruz afiyet olsun
ALT :wwwupluploadspatlicanplavitarifi4021patlicanplavitarifi4021ALT
Patlıcan Plavı icin gerekli olan malzemeler:
4 tane uzun patlıcan,2 su bardağı pirinc, 1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye,2 adet tavuk goğsu, 1 adet soğan
2 adet sivri biber,3 adet yumuşak domates,1 yemek kaşığı salca, Tuz, karabiber,İsterseniz 1 cay kaşığı tarcın ve 3 bardak sıcak suya ihtiyacımız olacak
Patlıcan Plavı Yapılışı:
İlk yapmamız gerekenler once pirincleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletinDaha sonra patlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartınKızaran patlıcanları kağıt havluya cıkarıp yağını suzun
Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin
Kup kup doğranmış tavuk etlerini ekliyoruzTavuk suyunu salıp cekene kadar pişiriyoruzSoyulup kup kup kesilen domatesleri ve salcayı ekleyip 15 dakika pişirinTuz ve baharatlarını ilave edinPilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde diziyoru Ustune tavuğu dokunYıkadığınız pirince şehriyeyi ilave ediyoruzSonra onuda tavuğun ustune dokuyoruzPatlıcanı ustune kapatıyoruzEn uste duz bir tabak ve tuz koyuyoruzBu tuz patlıcan ve pirinc icinSıcak suyu ustune dokun ve kısık ateşte kenarında cok az su kalacak şekilde pişirin1 saat dinlendirin ve tabağa cevirip servis yapıyoruz afiyet olsun