Patlıcan Rulo (Vejeteryan) Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane bostan patlıcan
- 2 tane domates
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı parmesan
- 1 tane mozzarella
- 1 kase kaşar rendesi
- 10 tane fesleğen yaprağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Parmesan tuzlu olduğu için tuz kullanmadım istek eden kullanabilir kendine nazaran
Patlıcan Rulo (Vejeteryan) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları yıkayın soymadan ince kesin sonra tepsiye üst üste gelecek biçimde dizin üzerlerine zeytinyağı dökün 200derece sıcak fırında kızartın ortalama 20 dakika.
- Fırından çıkartınca üzerine küp doğranmış domates mozzarella iki yemek kaşığı parmesan iki yemek kaşığı galeta unu fesleğen yapraklarını döküp rulo yapın.
- Üzerine tekrar galeta unu ve parmesan döküp 200 derece 20 dakika daha kızartın fırından çıkartın bir kaç dakika içinde kesip üzerine varsa pesto sosu dökün yoksa parmesan peyniri ile servis edebilirsiniz.
- Sıcak yenen bir yemek içinde peynir olduğu için dönüyor soğuyunca fakat tekrar ısıtıp yenebiliyor.