Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan Salamurası (Turşusu)

Patlıcan Salamurası (Turşusu)
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlican-salamurasi-tursusu.jpg

Patlıcan Salamurası (Turşusu) Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kilo bebek patlıcan
  • 2 kilo domates
  • 500 gram biber ( biraz acı biber kullanabilirsiniz çok yakışıyor )
  • 1 demet maydanoz yarım demetini salamurasına doğruyoruz yarısını patlıcanlara sarıyorsunuz
  • 2 büyük baş sarımsak (20 diş civarı)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Kaya tuzu yemek tuzundan biraz fazla olacak
  • 1 su bardağı içme suyu

Patlıcan Salamurası (Turşusu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bebek patlıcanlar bir hoş yıkanıp üst kısımdaki yaprakları çıkarılır ve karnı yarık üzere ortasına çizik atıp büyük bir tencerede rengi değişene kadar haşlıyoruz ( çok haşlamıyoruz ).
  2. Bir süzgeç yardımıyla çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Domatesleri ve biberleri çoban salata ???? yapar üzere ince ince doğruyoruz ve soyulmuş sarımsakları dövecek yardımıyla tuz ile yeterlice eziyoruz .
  4. Maydanozları ve sarımsağı ve limon tuzunu salatanın içine karıştırıp 1 su bardağı su ile hepsini birebir kapda güzelce elimizle ovalayıp karıştırıyoruz .
  5. Soğuyan patlıcanların içlerine yeniden karnıyarık doldurur üzere yaptığımız salatadan doldurup maydanozla etrafınısarıp turşu kavanozuna dolduruyoruz.
  6. Hepsi bitince salatanın suyunu kavanozun en üzerine döküp ağzını yeterlice kapatıyoruz.
  7. Ve kışlık salamura turşumuz 1 ay sonra yemeye hazır afiyetler olsun.
Not; açtıktan sonra buzdolabında koruma ediyoruz ????️.
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt