Patlıcan Salamurası (Turşusu) Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo bebek patlıcan
- 2 kilo domates
- 500 gram biber ( biraz acı biber kullanabilirsiniz çok yakışıyor )
- 1 demet maydanoz yarım demetini salamurasına doğruyoruz yarısını patlıcanlara sarıyorsunuz
- 2 büyük baş sarımsak (20 diş civarı)
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Kaya tuzu yemek tuzundan biraz fazla olacak
- 1 su bardağı içme suyu
Patlıcan Salamurası (Turşusu) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bebek patlıcanlar bir hoş yıkanıp üst kısımdaki yaprakları çıkarılır ve karnı yarık üzere ortasına çizik atıp büyük bir tencerede rengi değişene kadar haşlıyoruz ( çok haşlamıyoruz ).
- Bir süzgeç yardımıyla çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Domatesleri ve biberleri çoban salata ???? yapar üzere ince ince doğruyoruz ve soyulmuş sarımsakları dövecek yardımıyla tuz ile yeterlice eziyoruz .
- Maydanozları ve sarımsağı ve limon tuzunu salatanın içine karıştırıp 1 su bardağı su ile hepsini birebir kapda güzelce elimizle ovalayıp karıştırıyoruz .
- Soğuyan patlıcanların içlerine yeniden karnıyarık doldurur üzere yaptığımız salatadan doldurup maydanozla etrafınısarıp turşu kavanozuna dolduruyoruz.
- Hepsi bitince salatanın suyunu kavanozun en üzerine döküp ağzını yeterlice kapatıyoruz.
- Ve kışlık salamura turşumuz 1 ay sonra yemeye hazır afiyetler olsun.