Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma
0
32

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
patlican-sarma.jpg

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Gereçler

  • 6 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) su bardağı ince bulgur
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 4 çay kaşığı salça
  • 2 su bardağı ılık su

Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları ince ince uzunluğuna kesiyoruz.
  2. Kestiğimiz patlıcanların her iki tarafını da tuzlayıp 15 dakika bekletiyoruz.
  3. Sonra patlıcanların her iki tarafını sıvı yağ ile yağlayıp 180 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişiriyoruz.
  4. İnce bulguru yarım su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.
  5. Suyunu çeken bulgurun üzerine domatesi doğruyoruz sonra soğanı rendeliyoruz.
  6. Sonra da kıyma,galeta unu tuz ,karabiber ve kimyonunu ekleyip yoğuruyoruz.
  7. Patlıcanlar piştikten sonra kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde alıp patlıcan ile sarıyoruz.
  8. Tüm patlıcanları sardıktan sonra farklı bir derin kapta 4 çay kaşığı salçayı sıcak su ile karıştırıyoruz.
  9. Ve sardığımız patlıcanları borcama koyup üzerine salçalı suyu döküyoruz.
  10. Daha sonrada fırında 180 dakika bir saate yakın denetimli olarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,899Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt