Patlıcan Sarma Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1/2 (yarım) su bardağı ince bulgur
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 4 çay kaşığı salça
- 2 su bardağı ılık su
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları ince ince uzunluğuna kesiyoruz.
- Kestiğimiz patlıcanların her iki tarafını da tuzlayıp 15 dakika bekletiyoruz.
- Sonra patlıcanların her iki tarafını sıvı yağ ile yağlayıp 180 derecelik fırında 15 dakikaya yakın pişiriyoruz.
- İnce bulguru yarım su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.
- Suyunu çeken bulgurun üzerine domatesi doğruyoruz sonra soğanı rendeliyoruz.
- Sonra da kıyma,galeta unu tuz ,karabiber ve kimyonunu ekleyip yoğuruyoruz.
- Patlıcanlar piştikten sonra kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde alıp patlıcan ile sarıyoruz.
- Tüm patlıcanları sardıktan sonra farklı bir derin kapta 4 çay kaşığı salçayı sıcak su ile karıştırıyoruz.
- Ve sardığımız patlıcanları borcama koyup üzerine salçalı suyu döküyoruz.
- Daha sonrada fırında 180 dakika bir saate yakın denetimli olarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.