Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan Sosu

Patlıcan Sosu
0
19

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlican-sosu.jpg

Patlıcan Sosu Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kilo patlıcan
  • Yarım kilo yeşil biber
  • Yarım kilo kırmızı kapya biber
  • 1 kilo domates
  • 5-6 dış sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Patlıcan Sosu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bütün materyalleri yemeklik küp küp doğrayalım ve patlıcanları tuzlu suda biraz bekletip acılığı alıp siyah suyunu çıkartalım.
  2. Geniş bir tencerenin içine evvel sıvı yağı ekleyip üzerine kapya biber ve yeşil biberi ekleyip güzelce kavuralım .
  3. Üzerine doğranmış domatesi ve sarımsağı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra patlıcanları ve tuzu ekleyip tencerenin ağzını kapatıp patlıcanlar güzelce yumuşayıncaya kadar hiç karıştırmayın.
  4. Uygunca yumuşayınca patlıcanları ezmeden güzelce karıştırıp  5 dk daha pişirip altını kapatalım.
  5. Sıcak sıcak kavanozlayıp kavanozların ağzını sıkıca kapatıp aykırı çevirelim bu halde 3 gün hiç yerinden kımıldatmadan bekletip sonrasın da serin ve karanlık yerde saklayalım.
Not : kavanoz kapakları yeni ve hiç kullanılmamış olmalı ve bir tencere içinde kaynatıp kapaklar sıcak olucak halde kavanozların ağzını kapatın. Yapan herkese şimdiden afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,143Kullanıcılar
XmaxdSon üye
Üst Alt