![patlican-sosu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/03/patlican-sosu.jpg)
Patlıcan Sosu Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo patlıcan
- Yarım kilo yeşil biber
- Yarım kilo kırmızı kapya biber
- 1 kilo domates
- 5-6 dış sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Patlıcan Sosu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bütün materyalleri yemeklik küp küp doğrayalım ve patlıcanları tuzlu suda biraz bekletip acılığı alıp siyah suyunu çıkartalım.
- Geniş bir tencerenin içine evvel sıvı yağı ekleyip üzerine kapya biber ve yeşil biberi ekleyip güzelce kavuralım .
- Üzerine doğranmış domatesi ve sarımsağı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra patlıcanları ve tuzu ekleyip tencerenin ağzını kapatıp patlıcanlar güzelce yumuşayıncaya kadar hiç karıştırmayın.
- Uygunca yumuşayınca patlıcanları ezmeden güzelce karıştırıp 5 dk daha pişirip altını kapatalım.
- Sıcak sıcak kavanozlayıp kavanozların ağzını sıkıca kapatıp aykırı çevirelim bu halde 3 gün hiç yerinden kımıldatmadan bekletip sonrasın da serin ve karanlık yerde saklayalım.