Patlıcan Tabağı Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram yağsız kuzu eti
- 2 büyük bostan patlıcanı
- 3 adet domates
- 2 adet biber
- 1 adet acı biber
- 1 adet soğan
- Tuz
- Yağ
Patlıcan Tabağı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eti kuşbaşı doğrayıp kaynatın. Güzelce pişsin.
- Patlıcanları ortadan bölüp fırına verin.
- Tencerede soğanı kavurun, domates ve biberleri ek edin.Etle karıştırın.Biraz da bu türlü pişsin.
- Et suyundan biraz ek edebilirsiniz.
- Patlıcanlar piştikten sonra içini kaşık yardımıyla çıkarın. Ancak bozulmaması için dikkatli olun.
- Çıkardığınız içliği et soteyle karıştırın.
- Tuzunu ,acısını denetim edin.
- En son patlıcanları doldurup kaşar peyniri ek edin.
- 180 derecede pişirin.