Patlıcan Tava (Adana Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 3 -4 adet kemer patlıcan
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 baş sarımsak
- 5 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağını sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcan Tava (Adana Usulü) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle küp doğradığımız patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletelim eti yağı salçayı tencerede karıştırıp üzerine sarımsakları(, sırayla karıştırmadan )
- Yıkadığınız patlıcanları ekleyin üzerine domates ve biberi ekleyin, altını açın kaynayınca altını kısın kısık ateşte pişecek hiç karıştırmayacaksınız ( şayet domatesiniz susuz ise yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz )
- Bir sefer kaynarken hafif hafif bastırın ( karıştırmayın ) altını kapanca üzerine karabiberini ekleyin miss????????.