elektronikci
FD Üye
Patlıcan Turşusu (Fellah Turşu) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 bostan patlıcan parmak kalınlığında doğranacak
- 5 biber yine parmak kalınlığında doğranacak
- 5 diş büyük sarımsak
- 1 kaşık kuru nane
- 2 kaşık sumak
- 1 kaşık kaya tuzu
- Yarım çay bardağı üzüm sirke
- Sıcak içme suyu
Patlıcan Turşusu (Fellah Turşu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları soyup parmak kalınlığında boydan doğruyoruz.
- Biberleride aynı şekilde yapıyorum. Sonra haşlıyorum. Çok eritmeden aldım.
- Bir kapta ezdiğimiz sarımsak dahil tüm malzemeleri karıştırıp az sıcak su ekleyip kavanozlara doldurdum.
- Kavanozları ters çevirdim. Daha açmadım ama çok merak ediyorum. İnşallah güzel olur. Şimdiden afiyet olsun.