nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kg patlıcan (küçük ve benzer boylarda)
*1 çay bardağı sirke
*1 nehir bardağı limon suyu
*1 senet maydanoz
*Kaya tuzu
*Su
İçi için;
*2 kg domates
*12 kg acı veya tatlı sivri biber
*2 baş sarımsak
*1 bağ maydanoz
*Tuz
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Ilk Olarak patlıcanların sap kısmını kesip, boydan bir çizik atıp, kaynar suya atın Renkleri hafif dönünce soğuk suya atıp soğumaya bırakın
İç harcı için domates, biber, sarımsak ve maydanozu çoban salata doğrar gibi doğrayın Tuzunu ekleyip iyice karıştırın
Sudan çıkardığınız patlıcanları karnıyarık biçiminde açın İç harçtan doldurup şişeye dizmeye başlayın Katların arasına maydanozdan tüm bütün bir kaç dal serin ve öteki katı doldurup bu sırayla devam edin
İç harçtan kalan suyu doldurduğunuz şişeye dökün Sirke ve limon suyunu da ekleyip arkasında şişe dolacak dek su koyun ağzını maydanoz ve tuzla kapatın ve sıkı bir şekilde sıkın
Su sıralar hava fazla sıcak olduğu için buzdolabına koymanızı ve hava soğuyunca çıkarmanızı tavsiye ederim
Malzemelerinizin miktarını şişenizin büyüklüğüne göre ayarlayınız
Sıhhat olsun
*3 kg patlıcan (küçük ve benzer boylarda)
*1 çay bardağı sirke
*1 nehir bardağı limon suyu
*1 senet maydanoz
*Kaya tuzu
*Su
İçi için;
*2 kg domates
*12 kg acı veya tatlı sivri biber
*2 baş sarımsak
*1 bağ maydanoz
*Tuz
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Ilk Olarak patlıcanların sap kısmını kesip, boydan bir çizik atıp, kaynar suya atın Renkleri hafif dönünce soğuk suya atıp soğumaya bırakın
İç harcı için domates, biber, sarımsak ve maydanozu çoban salata doğrar gibi doğrayın Tuzunu ekleyip iyice karıştırın
Sudan çıkardığınız patlıcanları karnıyarık biçiminde açın İç harçtan doldurup şişeye dizmeye başlayın Katların arasına maydanozdan tüm bütün bir kaç dal serin ve öteki katı doldurup bu sırayla devam edin
İç harçtan kalan suyu doldurduğunuz şişeye dökün Sirke ve limon suyunu da ekleyip arkasında şişe dolacak dek su koyun ağzını maydanoz ve tuzla kapatın ve sıkı bir şekilde sıkın
Su sıralar hava fazla sıcak olduğu için buzdolabına koymanızı ve hava soğuyunca çıkarmanızı tavsiye ederim
Malzemelerinizin miktarını şişenizin büyüklüğüne göre ayarlayınız
Sıhhat olsun