iltasyazilim
FD Üye
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*Patlıcan
*Sarımsak
*Limon suyu (yoksa limon tuzu)
*Tuz
*Sıvı yağ
*Sirke
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Patlıcanlar doğranır Fotoğraflarda gördüğünüz gibi iki türlü doğrayabilirsiniz Acısını bırakması için yarım saat tuzlu suda bekletilir Daha sonra suyu süzülerek tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte haşlanır
Haşlanan patlıcanların suyu süzülür Ben patlıcanlar soğurken suyunu hazırladım Bu noktada aslında koruk suyu kullanılırsa çok daha lezzetli bir turşu olur Ama tabi bende olmadığı için normal suya ince rendelenmiş sarımsak, limon suyu, sıvı yağ ve tuz ekledim Ardından patlıcanlarla karıştırdım
Ekşisini bol koymanızı ve en az 1 saat dinlendirmenizi öneririm Daha güzel oluyor
::Afiyet Olsun::
*Patlıcan
*Sarımsak
*Limon suyu (yoksa limon tuzu)
*Tuz
*Sıvı yağ
*Sirke
Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Patlıcanlar doğranır Fotoğraflarda gördüğünüz gibi iki türlü doğrayabilirsiniz Acısını bırakması için yarım saat tuzlu suda bekletilir Daha sonra suyu süzülerek tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte haşlanır
Haşlanan patlıcanların suyu süzülür Ben patlıcanlar soğurken suyunu hazırladım Bu noktada aslında koruk suyu kullanılırsa çok daha lezzetli bir turşu olur Ama tabi bende olmadığı için normal suya ince rendelenmiş sarımsak, limon suyu, sıvı yağ ve tuz ekledim Ardından patlıcanlarla karıştırdım
Ekşisini bol koymanızı ve en az 1 saat dinlendirmenizi öneririm Daha güzel oluyor
::Afiyet Olsun::