Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan Turşusu

Patlıcan Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*Patlıcan
*Sarımsak
*Limon suyu (yoksa limon tuzu)
*Tuz
*Sıvı yağ
*Sirke

Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Patlıcanlar doğranır Fotoğraflarda gördüğünüz gibi iki türlü doğrayabilirsiniz Acısını bırakması için yarım saat tuzlu suda bekletilir Daha sonra suyu süzülerek tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte haşlanır
Haşlanan patlıcanların suyu süzülür Ben patlıcanlar soğurken suyunu hazırladım Bu noktada aslında koruk suyu kullanılırsa çok daha lezzetli bir turşu olur Ama tabi bende olmadığı için normal suya ince rendelenmiş sarımsak, limon suyu, sıvı yağ ve tuz ekledim Ardından patlıcanlarla karıştırdım
Ekşisini bol koymanızı ve en az 1 saat dinlendirmenizi öneririm Daha güzel oluyor
::Afiyet Olsun::

Similar threads

Köz Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *3 adet közlemelik patlıcan (buralarda topan patlıcan denir ) *3 adet kapya biber *Tuz *23 diş sarımsak *1 yemek kaşığı nar ekşisi (2 yemek kaşığı koruk suyu da olabilir) *1 yemek kaşığı limon suyu(ekşilik oranı arzuya göre arttırılabilir) Köz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Yalancı Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *3 orta boy bostan patlıcanı *4 adet yeşil biber (biberler tatlıda olabilir) *3 su bardağı su *2 diş sarımsak *tuz *kırmızı biber *sumak *kuru nane *limon tuzu (varsa limon da sıkılır) Yalancı Patlıcan Turşusu Tarifi Yapılışı Önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *3 kg patlıcan (küçük ve benzer boylarda) *1 çay bardağı sirke *1 nehir bardağı limon suyu *1 senet maydanoz *Kaya tuzu *Su İçi için; *2 kg domates *12 kg acı veya tatlı sivri biber *2 baş sarımsak *1 bağ maydanoz *Tuz Patlıcan Turşusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Süs Biberli Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Üç kilo küçük turşuluk patlıcan İçi için; *Bir kase yaprak biber *Bir kase minik süs biberleri *Bir kase soyulmuş sarımsak *Bir şişe üzüm sirkesi *Bir su bardağı elma sirkesi *Üç yemek kaşığı turşuluk tuz *Bir çay kaşığı limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Patlıcan Turşusu (Kışa Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler *5 kg patlıcan *300 gr dan fazla sarımsak *1 kg acı biber yada tatlı biber *2 kg domates *1 bağdan eksik olabilir maydanoz *1 ,5 yemek yemek kaşığı limon tuzu yeterince limon suyu (ya da 1 su bardağı sirke biz bu turşuda sadece limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt