Patlıcan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg küçük boy patlıcan
- 1 kg kapya biber
- 500 gram havuç
- 1 demet maydanoz
- 1 kafa sarımsak
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 litre üzüm sirkesi
Patlıcan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle beş litrelik bir tencerede su kaynatın .
- Soymuş olduğunuz patlıcanları içerisine atıp 10 dakika boyunca kevgir ile çevirin.
- Sonra patlıcanları pencereden alıp soğumasını bekleyin.
- Kapya biberlerimizi ince ince hepsini doğrayın .
- Maydanozunuzu da güzelce doğrayın ve havucu rendeleyin.
- Sarımsakları da dilim dilim doğrayıp hepsini harmanlayın.
- Tuşunuza kuracağınız plastik kaplara sırasıyla önce biberli maydanozlu harçtan üstüne bir sıra patlıcan ve tekrar harç tekrar patlıcan kabınız dolana kadar aynı işlem yapıyorsunuz.
- Döşeme işlemi bitince üzerine tuz limon tuzu şeker ve sirkeyi ekleyin ben üst kısmına 5-6 adet gök domates ekledim sevmeyen eklemesin.
- Kabınızın kalan kısmına su ekleyip kapağı kapatın 1 hafta bekledikten sonra afiyetle yiyin.
Patlıcan Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı