
Patlıcan Uyutma Tanımı İçin Gereçler
- 2 büyük yahut 4 küçük
- Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
- 3 adet biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 10 kol maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Sıvıyağ
Patlıcan Uyutma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba ????
Birinci iş olarak patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Kızartma yapar üzere doğrayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Patlıcanlar pişerken köfte harcını hazırlayalım: rondoda soğan, sarımsak, maydanoz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı çekilir, derin kapta kıyma ve baharatlar ile birlikte yoğurulur.
- Baharat olarak 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, istenirse kırmızı biber kullanılabilir.
- Düzgünce yoğrulan kıymamız dinlenmeye alınır.
- Bu sırada pişen patlıcanlar büyük kare borcama taban tabana dizilir. Üzerine kıymamız bastıra bastıra el ile yayılır. Patlıcanların üstü örtülmüş olur.
- Uykuya yatırılmadan evvel 1 yemek kaşığı domates salçası 1 bardak suya karıştırılarak hazırlanan salçalı sos üzerine gezdirilir.
- Bu formda 25 dakika 230 derece fırında pişirin. O sırada domates ve biberleri doğrayın.
- 25 dakika dolunca fırından alıp üzerine domates ve biberleri dizin. 15 dakika tıpkı derecede daha pişirin.
- Domates ve biberler yanmadan çıkarın, börek dilimler üzere dilimler halinde kesin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun ????.