Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos

Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos
0
29

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
patlican-ve-kapya-biberli-kahvaltilik-sos.jpg

Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo patlıcan
  • 1.5 kilo kapya biber
  • 1 kilo domates
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 küçük kase maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 orta boy kavanoz
  • 1 küçük boy kavanoz
  • 3 yeni kavanoz kapağı

Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanlar ve kapya biberler yıkandıktan sonra bütün bir şekilde önceden ısıtılmış 180°-200° fırında yumuşayana kadar közlenir.
  2. Fırından çıkınca bir poşetin içinde el yakmayacak sıcaklığa ulaşana kadar bekletilir. (kabuklarının kolay soyulması için terletilir. )
  3. Patlıcan ve kapya biberler beklerken domateslerin kabukları soyulup ince ince doğranır ve tencereye alınır üzerine rendelenmiş 1 baş sarımsak eklenir.
  4. Orta ateşte 10dk pişirilir.
  5. Ayçiçek yağı ve zeytinyağı eklenir. Kısık ateşte pişmeye devam ederken patlıcan ve biberlerin kabukları soyulup biberlerin tohumları çıkarılır(yıkamayın lezzeti gider)
  6. Kuşbaşı büyüklüğünde doğranıp (biberler biraz daha büyük doğranabilir) domates tenceresinin içine eklenir 5dakika birlikte piştikten sonra sirke ve tuz eklenir.
  7. 15 dakika hep birlikte arada karıştırarak pişirilir.
  8. Ocak kapatılır ve en son doğranmış maydanozlar eklenir.
  9. Sıcak bir şekilde kavanozlara koyulur yeni kapaklar kapatılıp ters çevirip soğuyana kadar bekletilir.Afiyet olsuuun. ♡.
Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt