Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 kilo patlıcan
- 1.5 kilo kapya biber
- 1 kilo domates
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- 1 küçük kase maydanoz
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 orta boy kavanoz
- 1 küçük boy kavanoz
- 3 yeni kavanoz kapağı
Patlıcan Ve Kapya Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar ve kapya biberler yıkandıktan sonra bütün bir şekilde önceden ısıtılmış 180°-200° fırında yumuşayana kadar közlenir.
- Fırından çıkınca bir poşetin içinde el yakmayacak sıcaklığa ulaşana kadar bekletilir. (kabuklarının kolay soyulması için terletilir. )
- Patlıcan ve kapya biberler beklerken domateslerin kabukları soyulup ince ince doğranır ve tencereye alınır üzerine rendelenmiş 1 baş sarımsak eklenir.
- Orta ateşte 10dk pişirilir.
- Ayçiçek yağı ve zeytinyağı eklenir. Kısık ateşte pişmeye devam ederken patlıcan ve biberlerin kabukları soyulup biberlerin tohumları çıkarılır(yıkamayın lezzeti gider)
- Kuşbaşı büyüklüğünde doğranıp (biberler biraz daha büyük doğranabilir) domates tenceresinin içine eklenir 5dakika birlikte piştikten sonra sirke ve tuz eklenir.
- 15 dakika hep birlikte arada karıştırarak pişirilir.
- Ocak kapatılır ve en son doğranmış maydanozlar eklenir.
- Sıcak bir şekilde kavanozlara koyulur yeni kapaklar kapatılıp ters çevirip soğuyana kadar bekletilir.Afiyet olsuuun. ♡.