Patlıcan Ve Patates Karnıyarık (Karnıyarık Tenceresinde) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet patlıcan
- 2 adet büyük patates
- 6 adet yeşil biber
- 2 adet domates (1 tanesi içine rendelenecek, 1 tanesi yemeğin üzerine)
- 2 büyük diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 150 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 fiske karabiber
- 1 fiske tuz
- Yarım yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
Patlıcan Ve Patates Karnıyarık (Karnıyarık Tenceresinde) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları çizgili soyalım. Patatesleri soyalım ve ikiye bölelim. İçini oyalım ve tavaya bol yağ koyalım patlıcan ve patatesleri kızartalım ve havlu kağıdın üzerine alalım.
- Biberleri de hafif kızartalım (Sonra karnıyarığın üzerine koymak için ) soğanı ve 1 adet sivri biberi minik formda doğrayalım 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım.
- Kıymayı ek edelim. Güzelce kavuralım. Üzerine 1 adet rendelenmiş domates ve doğradığımız sarımsakları ekleyelim. 2 dakika kavuralım.
- İnce kıyılmış maydanoz ve tuzunu, karabiberini ekleyip ocağı kapatalım. Kızarmış olan patlıcanların üstünden bıçak yardımı ile çizik atıp içini açalım ve kıymalı içle içlerini dolduralım.
- Patateslerin içinde doldurup üzerine dilim domates ve kızarttığımız biberlerden koyalım. Maydanoz serpelim ve salça ve suyunu karıştırıp yemeğin üzerine dökelim.
- Tencereyi ocağa alalım. 20 – 25 dakika orta ateşte kapağı kapalı pişirelim. Fırında yapılmış kadar lezzetli oluyor. Afiyet olsun.