Patlıcan Ve Patates Tepsi Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram kıyma
- 3 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 1 adet biber
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Patlıcan Ve Patates Tepsi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup dilimleyin.
- Patlıcanları da 4-5 kesime bölün.
- Domates ve soğanları dilimleyip patateslerle birlikte karıştırın. Kıyma harcını farklı bir kapta tuz karabiber ve yağın yarısını karıştıralım.
- Böldüğünüz patlıcanların ortasına ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp tepsiye yerleştirin.
- Sonra bir kaba tuz karabiber salça yağ ve pul biberi alalım ve karıştırın.
- Tepsinin boş kısmına patates soğan domatesleri koyalım ve karışımı üstüne dökün ve karıştırın. İsterseniz bunu öteki büyük bir kapta karıştırıp tepsiye alabilirsiniz.
- Son olarak biberi başını kesip biberi ortadan ayırın ve kıyma harcını içine koyun.
- Ve fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Sonra yemeğiniz hazır. Afiyet olsun ????.