
Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet patlıcan
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 500 gram kuşbaşı et
- Sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Patlıcan Yatağında Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları közleyelim.
- Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları ince ince doğrayıp orta uzunluk borcama yayalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
- Etlerimizi yıkayalım.
- Düdüklü de 30 -35 dk kadar haşlayalım.
- Akabinde küp küp doğrayalım.
- Genişçe bir tavada soğan, sivri biber, kırmızı biberi ve domatesi güzelce kavuralım.
- Doğramış olduğumuz etleri ekleyip karıştıralım üzerine 1 diş sarımsak rendeleyelim.
- 1 yemek kaşığı salçayı suyla eritip içerisine pulbiber, karabiber, kimyon, tuz ekleyip et yemeğinin üzerine dökelim.
- 2 dk kadar harmanlandıktan sonra patlıcanın üzerine dökelim.
- Süslemesi için domatesleri halka formunda kesip yemeğin üzerine dizelim.
- Biberleri de ortadan ikeye doğrayıp domateslerin yanına dizebilirsiniz.