Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet büyük uzunluk patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet rendelenmiş domates (Ben konserve kullandım )
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Yağ (Zeytinyağ da kullanabilirsiniz )
Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı
- Orta uzunluk bir tencereyi alıp yağımızı ve küp küp doğradığımız soğanımızı içine ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sonrasında içerisine ince ince yahut küp küp doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri içerisine ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında 2 adet büyük uzunluk patlıcanımızı kabuklarını soyarak ince uzun halde 4 modüle bölerek küp küp doğruyoruz.
- Tenceremize ek edip üzerine rendelediğimiz domatesimizi yahut konservemizi ekliyoruz ( ben birazda domates salçalı sosumu ekledim )
- Karabiber, kırmızı toz biber ve tuzumuzu ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Ellerinize sıhhat ????