Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcan

Patlıcan
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlican.jpg

Patlıcan Tanımı İçin Materyaller

  • 4 tane patlıcan
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber, karabiber ve tuz
  • Sıvıyağ

Patlıcan Tanımı Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup doğrayalım, benim kullandığım patlıcanlar ince olduğu için ben ikiye bölüp doğradım.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ koyup ısıtalım doğranmış patlıcanı ek edip kısık ateşte terletelim.
  3. Diğer bir tavada kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım, üzerine küp doğranmış tavuk göğsünü ek edip. Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  4. Üzerine salçayı ek edip karıştıralım minik doğranmış domates ve sarımsakları ek edelim ve domatesler yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.
  5. Son olarak damak zevkine nazaran baharatları ek edip karıştıralım ocağın altını kapatalım.
  6. Terletmiş olduğumuz patlıcanın üzerine döküp yayalım.
  7. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ek edip kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim. Pişen yemeğimiz servise hazır. ???? afiyet olsun ????.
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt