Patlıcanı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 2-3 adet patates
- 500 gr dana kuşbaşı
- 3 adet çarliston biber
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Et haşlamak için 3 su bardağı su
- Patlıcan ve patatesi kızartmak için sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı bütün malzemelere olacak şekilde tuz
Patlıcanı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesler patlıcanlar küp küp doğrayın kızartın.
- Kuşbaşı etimizi de düdüklüde pişirmek için su ekleyin ve pişirin.
- Kızartmalar kızarınca borcama çıkartıyoruz.
- Etimiz pişince suyunu süzüyoruz ve sıvı yağ ile kavurmak için tencereye alıyoruz.
- Etimizi kavururken çekmiş olduğumuz biberi de ete ekleyip kavuruyoruz.
- Salçasını ekliyoruz biraz su ekliyoruz.
- Pişince ocaktan alıyoruz.
- Borcama çıkardığımız patlıcan ve patateslerin üzerine sotelediğimiz eti döküp yayıyoruz ve sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun ????????.