Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet patlıcan
- 400 gram kıyma
- 2 adet yufka
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı yağ
- 1 kapya biber
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik, nane, paprika
Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel patlıcanlarımızın üzerine zeytinyağ sürüp 180° fırında 20- 25 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra bir müddet ılıması için bekliyoruz.
- Kıyma sarımsak soğan salça ve rondodan geçirilmiş közlenmiş kırmızı biberi, tuz karabiber kimyon ile harmanlayarak köfte harcımız oluşturuyoruz.
- Yufkalarımızın içine süt ve yağdan oluşan sosumuzu sürüyoruz.
- Yufkamızın yuvarlak kısımlarının içe katlayarak kare bir yufka elde ediyoruz.
- Evvel katlayacağımız tarafa patlıcanlarımızı sıra sıra diziyoruz.
- Üzerine kıymamızı ince bir biçimde koyuyoruz.
- Yufkayı sıkı bir formda içindeki gereçlerle sardıktan sonra iki parmak kalınlığında kesip fırın tepsinize koyuyoruz. 200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salça sosumuz ile servise hazır. Afiyet olsun!.