Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
patlicanli-borek.jpg

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yufka
İç materyal
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet çekilmiş domates (Yada rende yapılmış)
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası (Karışık)
  • Dileğe nazaran kıyma ben kavurup kavanozladığım kıymadan 3 yemek kaşığı kullandım
  • Kavurmak için yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tozbiber
Sos materyal için
  • 1 yumurta akı (Sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel iç malzemeyi hazırlayalım. Patlıcanları alacalı soyalım.
  2. Küçük küçük küpler halinde doğrayalım tuzlu suda 10 dk bekletelim.
  3. Acı suyunu bıraktıktan sonrada hafif ovuşturarak bol suda yıkayalım süzgece alalım.
  4. Tavaya zeytinyağını koyalım. Soğan biber ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp kavuralım.
  5. Üzerine patlıcanları ekleyelim bir iki cins karıştırdıktan sonra domatesi ve salçayı ek edelim.
  6. Baharatlarıda katıp büsbütün suyunu çekene kadar pişirelim soğumaya bırakalım.
  7. Yufkayı tezgaha serelim yaptığımız sostan kaşık yardımıyla her yerine yedirelim üzerine bir yufka daha serelim.
  8. Yufkayı evvel dörde sonra sekize üçgen dilimleyelim.
  9. Geniş kenarına iç gereçten koyup sigara böreği üzere saralım.
  10. Yağlanmış yada fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
  11. Yarım saat dinlendirelim (Yada akşamdan yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz).
  12. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ben kimilerinin ortasına kesik atarak karnıyarık görünümü verdim.
  13. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 -40 dk altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not: Patlıcanları kavururken olabildiğince susuz kavurun kendi suyunu salıyor esasen Büsbütün suyunu çekmiş olsunBirde materyalleri yarıya indirerek de yapabilirsiniz.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,498Konular
982,047Mesajlar
30,025Kullanıcılar
emre0544Son üye
Üst Alt