Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı
0
33

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
patlicanli-bulgur-pilavi.jpg

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kase bulgur
  • 1 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet büyük uzunluk domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su
  • Kemik suyu (buzluktan kullandım, isteğe bağlı)

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanı güzelce yıkayıp kabuklarını şerit şerit soyalım ve küp küp doğrayalım.
  2. Tencerede zeytinyağ ile kızartalım.
  3. Akabinde ince ince doğranmış biberleri ekleyip ikisini birlikte kızartalım ve kızardıktan sonra üstüne küp küp doğranmış domatesi ekleyip kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynadıktan sonra tereyağ ve salçasını ekleyip karıştıralım ve yeterlice yıkanmış süzülmüş bulguru ekleyip tencerede çevirelim.
  5. Üstüne kemik suyunu ve sıcak suyu üstünü geçecek kadar ekleyelim.
  6. Tuzunu ve baharatlarını da atıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. 10 – 15 dk kadar demlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun????.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt