Patlıcanlı İzmir Köftesi Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Galete unu yahut ekmek içi
- Karabiber, reyhan yahut kekik,
- Pulbiber, kimyon, tuz
- 5- adet orta uzunluk patates
- 2-adet patlıcan
- 4-çarlıston biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Kızarmak için sıvı yağ
Patlıcanlı İzmir Köftesi Tanımı Yapılışı
- Köftenin içine bütün materyalleri koyup yoğuruyoruz yoğurduğumuz köfteyi üzerine bir örtü örterek dinlenmeye bırakıyoruz.
- Patatesleri, yuvarlak diliyoruz.
- Patlıcanları, biberleri jülyen olarak doğruyoruz.
- Doğradığımız materyalleri kızartarak bir tepsiye alıyoruz.
- Dinlenen köfteri de alıyoz elimizde yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığımız köfteri de kızartarak başka kızarttığımız patatesin üzerine alalım.
- Sonra sosunu hazırlayıp üzerine döküp 180/c ısınmış fırına verelim 10 -15 dakika fırının pişirmesine bağlı.
- Fırında pişirelim.Fırından çıkardığımız yemeği sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. Not/keklikle reyhanlı birlikte kullanmayalım.