Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 3 adet patlıcan (Küp küp doğranacak)
- 1 dilim (Kavun dilimi gibi) sarı kabak rendelenecek
- 2 orta boy soğan ince kıyılacak
- 3-4 adet yeşil biber doğranacak
- 2 çay kaşığı karabiber
- Tercihen rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyükçe bir kaba ılık su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, maya tuz ve şekeri koyup karıştıralım.
- Daha sonra üzerine azar azar yoğurarak unu ekleyelim iyice yoğurduktan sonra.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
- Bu sırada patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp bir kaba alalım.
- Kabağımızı bir kaba rendeleyip üzerine soğanları ince ince doğrayalım.
- Rendelenmiş kabak ve soğanları avcumuzda suyunu sıktıktan sonra karabiber ekip patlıcan ve biberlerle karıştıralım.
- Mayalanan hamurdan bir parça alıp kabağın suyunun içine bırakalım bunu kullanacağız !.
- Kalan hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine elimizle yayalım (fırınınız küçükse hamuru 2 tepsiye bölebilirsiniz).
- Üzerine hazırladığımız sebzeli malzemeyi elimizle yayalım.
- Kabak suyuyla hamuru elimizle karıştırarak ayranımsı hale getirelim elimizle sebzelerin üzerine gezdirelim.
- En son 1 çay bardağı zeytinyağıyla salçayı karıştırıp pizzamızın üzerine yer yer gezdirip fırına verelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı