Patlıcanlı Karnı Yarık Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane günlük taze yufka
- 2 tane büyük patlıcan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tane soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Patlıcanlı Karnı Yarık Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup ince küp küp doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletip suyunu düzgünce süzün. Tavada yağı ısıtın soğanı biraz kavurup tuz ve baharatları ekleyin.
- Biraz daha kavurup biberleri ekleyin 1-2 dakika kavurup patlıcanı ekleyin 3 dakika patlıcanlarla kavurup ocağı kısın tavanın kapağını kapatın 15 dakika orta ara karıştırarak pişirin.
- Sos için gereçleri karıştırın. Yufkayı tezgaha serin üzerine sosu bol bol sürün ikinci yufkayı üzerine koyup tekrar sos sürün 8 eşit kesime üçgen olacak formda bölün.
- İç harçtan kaşıkla geniş tarafına koyup kenarlarını katlayarak sarın yağlı tepsiye dizin başka bir yufkayı da ikiye 8 kesime bölüp iki yufka üst üste gelecek biçimde soslayıp sarın birebir formda.
- Daha fazla yapmak isterseniz iç harcını artırarak yapabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ortadan bıçakla kesin.
- Evvelce ısınmış 190 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Çok lezzetli çıtır çıtır börek oluyor.