
Patlıcanlı Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için gereken malzemeler;
200 ml bardak ölçüsüyle;
- 1 su bardak su
- 1 su bardak süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 100-150 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet patlıcan (boyutlarına göre artırıp azaltılabilir)
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet domates
- Tuz ,kara biber ,pul biber
- 1-2 dal maydanoz
- 2 yemek kaşık yoğurt
- 2 yemek kaşık sıvı yağ
Patlıcanlı Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık su ve sütü karıştırma kabına alalım. Toz şeker, maya ilave edelim.
- Tereyağını yumurtayı tuzunda ekleyelim ve kontrollü olarak unu azar azar ekleyip iyice yoğuralım ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Üzerini kapatıp ılık bir yerde en az yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Öte yandan patlıcanları soyalım.
- Minicik doğrayalım.
- Genişce bir kaba tuzlu suyun içine alalım beklesin bu yöntemle hem kara suyu hem varsa acısı çıkacaktır.
- Kuru soğanı incecik doğrayalım. Pişirme kabına yağı alalım.
- Isınınca soğanı ekleyip kavuralım.
- Üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Patlıcanları sudan geçirip süzdürelim ve ilave edelim.
- Biraz daha kavuralım.
- Biberi ve en son domatesi ekleyelim ara ara karıştırarak suyunu çektirelim. Damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip kenara alalım.
- Maydanoz ekleyelim karıştıralım.
- Soğumaya bırakalım ve resimlerdeki gibi şekil verelim.
- Üzerine sostan sürelim.
- 180 -200 ⁰ lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim,afiyetle???? şifa olsun ???????????? not; bu olcuyle (boyutlarına göre değişir tabi) ben 6 adet pide elde ettim iki fırın tepsisi oldu. Dileyen yarım ölçü yapabilir.