![patlicanli-kofteadiyaman-usulu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/06/patlicanli-kofteadiyaman-usulu.jpg)
Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
- 1 su bardağı ince yarma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 2 adet patlıcan
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet sivri biber
- 1 orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 6 yemek kaşığı zeytin yağı
- 5 su bardağı kaynar su (Eksik gelirse eklenir)
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftelik malzemeler soğuk suyla ıslatılır.
- Yarım saat dinlendirilir ve yoğrulur.
- Fındık büyüklüğünde toplar yuvarlanır.
- Bir yemek kaşığı tuz atılmış kaynar suda biraz yumuşayıncaya kadar pişirilir ve süzülür.
- Diğer tarafta soğan ve sarımsaklar doğranır, zeytinyağında biraz kavrulur.
- Ardından salçalar, yeşil biber ve domates eklenir.
- Biraz kavrulduktan sonra alaca soyulup küp küp doğranmış patlıcanlarda eklenir. Biraz da onunla kavrulur.
- Üzerine 5 su bardağı kaynamış su,tuz ve pul biber de eklenir.
- Patlıcan pişmeye yakın nar ekşisi,haşlanmış nohut ve köfteler de eklenir.
- 5 dakika kadar onunla da piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
- Üzerine yağda yakılmış nane gezdirilir.