Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü)

Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü)
0
55

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
patlicanli-kofteadiyaman-usulu.jpg

Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi İçin Malzemeler


Köfte için:
  • 1 su bardağı ince yarma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
Patlıcanlı suyu için:
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 6 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 5 su bardağı kaynar su (Eksik gelirse eklenir)
  • Tuz
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Köftelik malzemeler soğuk suyla ıslatılır.
  2. Yarım saat dinlendirilir ve yoğrulur.
  3. Fındık büyüklüğünde toplar yuvarlanır.
  4. Bir yemek kaşığı tuz atılmış kaynar suda biraz yumuşayıncaya kadar pişirilir ve süzülür.
  5. Diğer tarafta soğan ve sarımsaklar doğranır, zeytinyağında biraz kavrulur.
  6. Ardından salçalar, yeşil biber ve domates eklenir.
  7. Biraz kavrulduktan sonra alaca soyulup küp küp doğranmış patlıcanlarda eklenir. Biraz da onunla kavrulur.
  8. Üzerine 5 su bardağı kaynamış su,tuz ve pul biber de eklenir.
  9. Patlıcan pişmeye yakın nar ekşisi,haşlanmış nohut ve köfteler de eklenir.
  10. 5 dakika kadar onunla da piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
  11. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirilir.
Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt