Patlıcanlı Mantarlı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 10 adet mantar
- 1 adet yufka
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık un
Patlıcanlı Mantarlı Börek Tanımı Yapılışı
- Patlıcan biberleri mantarlı jülyen halde kesiyoruz evvel patlıcanları yağda biraz kavuruyoruz.
- Akabinde biber ve mantarları ekleyip tavada düzgünce pişiriyoruz.
- Bir yufkayı dörde bölüp üzerine iç sosu ve harcı ekleyip sarıyoruz.
- Yumurta sarısı ve çörek otu ekleyip evvelce ısıtılmış fırında 185 derece pişiriyoruz (Kullandığım gereçler iki kişiliktir siz kişi sayısına nazaran arttırabilirsiniz)