Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlicanli-pilav.jpg

Patlıcanlı Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet orta uzunluk patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı su
  • Karabiber, yenibahar, tarçın (miktarlarını damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz
  • İsteğe nazaran dolmalık fıstık ve üzüm ekleyebilirsiniz. Tekrar isteğe nazaran üzerine doğranmış dereotu serpebilirsiniz.

Patlıcanlı Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pirinçi düzgünce yıkayıp suda bekletin. Ne kadar çok beklerse o kadar tane tane pilav olur.
  2. Pirinç suda beklerken iri küpler halinde doğranmış patlıcanı çiçek yağında kızartın.
  3. Patlıcanın yağı olduğu için yemeklik doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı zeytinyağı, biraz su ve tuz ile kapağı kapalı tencerede orta kısık ateşte yumuşatın.
  4. Yumuşayan soğana kızarmış patlıcanı ve baharatı ekleyip karıştırın akabinde 2, 5 su bardağı su ekleyin.
  5. Patlıcan ve su kaynamaya başlayınca süzdüğünüz pirinçi ekleyip karıştırın.
  6. Orta kısık ateşte pilavı pişirin. Tuzunu denetim etmeyi unutmayın ????.
  7. Pilavın ortasını kaşıkla açtığınızda pirinçler geri gelmiyorsa pilav pişmiştir.
  8. Yanında cacık ya da çoban salatası yeterli sarfiyat diye düşünüyorum siz ne dersiniz? ellerinize sıhhat afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,775Kullanıcılar
mersinatesiSon üye
Üst Alt