Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç 250 ml
- 1 ufak patlıcan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 5su bardağı kaynar su
- Damak zevkinize göre tuz
- Yarım paket et suyu
- Pirinci ıslamak için üzerine çıkacak kadar kaynar su
- Yarım saat kadar ıslatalım
Patlıcanlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pirincimizi ıslatalım kaynar suyla olunca 30 dakika yeterli patlıcanları ufak doğrayalım tuzlu suda bekletelim patlıcanları sudan çıkarıp yeniden yıkayalım sıkalım suyunu.
- Sıvı yağ içinde patlıcanları kavuralım pirinci yıkayıp süzelim tereyağı ilave edelim pirinci ilave edelim bir kaç dakika kavuralım.
- Et suyunu ve kaynar suyu tuzunu ilave edelim su miktarı pirince göre değişe bilir altını kısalım suyunu çekince altını kapatalım.
- Bir havlu peçete koyalım kapağın altına demlemeye bırakalım deneyecek olanlara afiyet olsun.
Patlıcanlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.