teknolojiuzmani
FD Üye
![patlicanli-pilav-ii.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/07/patlicanli-pilav-ii.jpg)
Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 kemer patlıcan
- 2 bardak baldo pirinç
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
- 1 büyük soğan
- 1 adet domates rendesi
- 1/2 (yarım) demet dere otu
- 3 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı şeker
Patlıcanlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İşe öncelikle patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğramakla başlayalım, tuzlu suya alıp yaklaşık 20 dk karası çıkana kadar bekletelim, iyice süzüp kuruladıladıktan sonra kızgın yağda kızartalım.
- Bu esnada pirinçleri de bol tuzlu sıcak suda yine yaklaşık 20 dk nişastasını bırakana kadar bekletelim, sonra bol suda iyice yıkayıp nişastasından arındıralım ve kenara alalım.
- Tavaya zeytinyağını alalım ve kızdıralım soğan ve domates rendesini kavuralım (domates rendesi suyunu çekene kadar)
- Soğanlar kavrulduktan domates rendesi sos haline geldikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi tencereye ekleyerek devam edelim.
- Pirinçlerimizde güzelce kavrulduktan sonra sırasıyla baharatlarımızı ekleyelim.
- Daha sonrasında kızarttığımız patlıcanları karşıma ilave ediyoruz ve üzerine toz şekeri ekliyoruz (zeytinyağlı yemeklerde olmalı) patlıcanları ezmeden alt üst ediyoruz.
- Tuzu da ekledikten sonra tekrar hafifçe karıştırıp suyunu veriyoruz ve suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp dereotunu koyuyoruz ve iyice karıştırıp bir havlu peçete ile kapatarak demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.