Patlıcanlı Ve Etli Pilav nasıl yapılır
Patlıcanlı Ve Etli Pilav hazırlanışı
Patlıcanlı Ve Etli Pilav malzemeleri:
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı kuzu et
1 kg patlıcan
1 adet soğan
3 domates
2 bardak pirinc
tuz
karabiber
Patlıcanlı Ve Etli Pilav yapımı
2 bardak pirinci biraz tuz ilavesiyle sıcak suyla haşlayın patlıcanları alacalı soyup yarım santim kalınlığında butunluğunu bozmadan enine doğrayıp acısının cıkması icin tuzlu suya yatırınetinizi yıkayıp duduklu tencereye koyun bir butun soğan ve biraz tuz ilave edin 4 su bardağı su ekleyip etiniz iyice yumuşayana kadar pişirin
patlıcanları tuzlu sudan cıkarın suyunu iyice sıkıp kızgın yağda onlu arkalı kızartın sonra 3 tane butun domateside kızgın yağda biraz yumuşayacak şekilde kızartın( kızartırken ustune mutlaka kapak kapatın yoksa yağ sıcratır)
capı 25 cmlik bir teflon tencereneyi sıvı yağla yağlayın etleri delikli kepceyle alıp tencerenin dibine yayın uzun patlıcan dilimlerini tenecerenin ortasına doğru tencerenin ic yanlarını dolduracak şekilde dizin kızarmış domatesleri soyup ince dilimler halinde sıralayın pirincinizi suzup yıkayın onuda ustune koyun etsuyundan 3 bardak alıp tuz ve biberini ilave edin( et suyu sıcak olmalı)kısık ateşte suyunu cekene kadar kapağı kapalı pişirin ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirintencereyi servis tabağına ters cevirin afiyet olsun
imagespatlicanliveetlipilavtarifiresimli5ad40cb5b0905
Patlıcanlı Ve Etli Pilav hazırlanışı
Patlıcanlı Ve Etli Pilav malzemeleri:
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı kuzu et
1 kg patlıcan
1 adet soğan
3 domates
2 bardak pirinc
tuz
karabiber
Patlıcanlı Ve Etli Pilav yapımı
2 bardak pirinci biraz tuz ilavesiyle sıcak suyla haşlayın patlıcanları alacalı soyup yarım santim kalınlığında butunluğunu bozmadan enine doğrayıp acısının cıkması icin tuzlu suya yatırınetinizi yıkayıp duduklu tencereye koyun bir butun soğan ve biraz tuz ilave edin 4 su bardağı su ekleyip etiniz iyice yumuşayana kadar pişirin
patlıcanları tuzlu sudan cıkarın suyunu iyice sıkıp kızgın yağda onlu arkalı kızartın sonra 3 tane butun domateside kızgın yağda biraz yumuşayacak şekilde kızartın( kızartırken ustune mutlaka kapak kapatın yoksa yağ sıcratır)
capı 25 cmlik bir teflon tencereneyi sıvı yağla yağlayın etleri delikli kepceyle alıp tencerenin dibine yayın uzun patlıcan dilimlerini tenecerenin ortasına doğru tencerenin ic yanlarını dolduracak şekilde dizin kızarmış domatesleri soyup ince dilimler halinde sıralayın pirincinizi suzup yıkayın onuda ustune koyun etsuyundan 3 bardak alıp tuz ve biberini ilave edin( et suyu sıcak olmalı)kısık ateşte suyunu cekene kadar kapağı kapalı pişirin ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirintencereyi servis tabağına ters cevirin afiyet olsun
imagespatlicanliveetlipilavtarifiresimli5ad40cb5b0905