Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Ve Etli Pilav Tarifi Resimli

Patlıcanlı Ve Etli Pilav Tarifi Resimli
0
63

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Patlıcanlı Ve Etli Pilav nasıl yapılır
Patlıcanlı Ve Etli Pilav hazırlanışı






Patlıcanlı Ve Etli Pilav malzemeleri:

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı kuzu et
1 kg patlıcan
1 adet soğan
3 domates
2 bardak pirinc
tuz
karabiber

Patlıcanlı Ve Etli Pilav yapımı

2 bardak pirinci biraz tuz ilavesiyle sıcak suyla haşlayın patlıcanları alacalı soyup yarım santim kalınlığında butunluğunu bozmadan enine doğrayıp acısının cıkması icin tuzlu suya yatırınetinizi yıkayıp duduklu tencereye koyun bir butun soğan ve biraz tuz ilave edin 4 su bardağı su ekleyip etiniz iyice yumuşayana kadar pişirin
patlıcanları tuzlu sudan cıkarın suyunu iyice sıkıp kızgın yağda onlu arkalı kızartın sonra 3 tane butun domateside kızgın yağda biraz yumuşayacak şekilde kızartın( kızartırken ustune mutlaka kapak kapatın yoksa yağ sıcratır)
capı 25 cmlik bir teflon tencereneyi sıvı yağla yağlayın etleri delikli kepceyle alıp tencerenin dibine yayın uzun patlıcan dilimlerini tenecerenin ortasına doğru tencerenin ic yanlarını dolduracak şekilde dizin kızarmış domatesleri soyup ince dilimler halinde sıralayın pirincinizi suzup yıkayın onuda ustune koyun etsuyundan 3 bardak alıp tuz ve biberini ilave edin( et suyu sıcak olmalı)kısık ateşte suyunu cekene kadar kapağı kapalı pişirin ocağı kapattıktan sonra 10 dakika dinlendirintencereyi servis tabağına ters cevirin afiyet olsun



imagespatlicanliveetlipilavtarifiresimli5ad40cb5b0905
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt