
Patlıcanlı Ve Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 adet patlıcan
- 7-8 adet kıl biber
- 1 kase mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, pul biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Galeta unu
- 1 şişe maden suyu
Patlıcanlı Ve Mantarlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ve sarımsaklar zeytinyağında kavrulur.
- Patlıcan eklenip kavurmaya devam edilir.
- Patlıcanlar hafif yumuşayınca biberler de ilave edilir.
- Biberler yumuşamaya başlayınca mantarlar eklenip kavurmaya devam edilir.
- Salça ve baharatlar da eklenip 5 dk daha kavrulur ve ocaktan alınır.
- Sos için su ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
- Bir yufka tezgaha serilip sostan her yerine iyice sürülür.
- Üzerine ikinci yufka serilir.
- Eşit parçalara bölünür.
- Her parçaya iç malzemeden eklenir ve kenarlarından kapatarak sarılır.
- Tüm yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.
- Bir kaseye maden suyu, başka bir kaseye galeta unu alınır. (eğer yufkayı ıslattığınız sostan kaldıysa onu da maden suyuyla karıştırabilirsiniz ben öyle yaptım. )
- Börekler önce maden suyuyla ıslatılır daha sonra galeta ununa bulanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar pişirilir. Börekler altın rengine döndüğünde olmuş demektir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤.
Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın @bikaşıktarif ????.
Patlıcanlı Ve Mantarlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı