Patlıcanlı Vejeteryan Lazanya Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı muskat
- 1 çay kaşığı tuz
Patlıcanlı Vejeteryan Lazanya Tanımı Yapılışı
- Soğanı ince ince yarım ay formunda doğrayın.
- Sarımsakları küp küp doğrayın.
- Patlıcanı ince ince doğrayıp, tuzlu suda 10-15 dakika bekletin ve suyu süzün.
- Dereotunu ince ince doğrayın.
- Soğan ve sarımsağı yarım bardak zeytinyağında 5-6 dakika soteleyin.
- 2 yemek kaşığı dolusu un ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- 1 lt sütü azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Beşamel sos hafif sulu bir kıvama geldiğinde dereotu, tuz ve baharatları ekleyin.
- Biraz daha ateşte karıştırdıktan sonra ateşten alın.
- Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız beşamelin 3’te 1’ini tepsiye yayın.
- Üzerine sıra sıra patlıcanları dizin ve tekrar sos dökün bu halde 3 kat çıkabilirsiniz. (en üstte sos kalacak biçimde ayarlayın)
- 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 1 saat üzeri kızarana kadar pişireceğiz. Afiyet olsun.