Pavlova Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 büyük boy yumurta akı (140 gram)
- 1 çimdik tuz
- 200 gram pudra şekeri
- 2 çay kaşığı mısır nişastası
- 2 çay kaşığı beyaz sirke
- 1/2 (yarım) paket vanilin
- 1 kutu krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Meyve
Pavlova Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta aklarına 1 çimdik tuz ekleyip, orta devirde çırpıyoruz. Sulu kıvam bitip havalı forma dönünce çırpmayı bırakıyoruz.
- Pudra şekerini kaşık kaşık ekliyoruz. 1 kaşık ekleyip 25 saniye kadar orta devirde karıştırıp tekrar 1 kaşık ekliyoruz. Böyle böyle bitene kadar devam.
- Kıvamımız parlak forma gelince çırpmayı bırakıyoruz. Elinizin arasına alarak şekerlerin eridiğine bakın, eridiyse karışım yeterlidir. Aşırı çırpmamamız lazım. O nedenle kontrol ederek çırpma işlemine son veriyoruz.
- İçerisine sirke nişasta vanilin ekleyip 30 saniye kadar gözlü devirde karıştırıyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt koyup 20 cm’lik tabak ile yağlı kağıdı çiziyoruz.
- Bu sınırlara harcı yayıyoruz. Fotodaki gibi şekil veriyoruz.
- Önceden 150 derecede ısınmış fırına koyuyoruz. Fırına koyunca ısıyı 120 dereceye düşürüp 80 dk pişiriyoruz.
- Fırını kapatıyoruz ve 2-3 saat boyunca asla açmıyoruz. Çatlamaması için bu önemli.
- Bir kapta krema ve pudra şekerini katılaşana kadar çarpıyoruz.
- Soğuyan bezeye kremayı sürüyoruz. Dilediğiniz meyveleri yerleştiriyoruz. Afiyet olsun ????