Pavlova Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta beyazı
- 150 gram pudra şekeri (1, 5su bardağı)
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- Hazır pasta kreması
Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta beyazlarını ve tuzu çırpıyoruz hafif beyazlamaya başlayınca pudra şekerini 3 seferde olcak şekilde ekliyoruz.
- Sirkesini de ekleyip katı bir mereng elde ediyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ister kaşıkla ister sıkma torbasıyla sıkıyoruz, ortası oyuk olcak şekilde.
- Önceden ısıtılmış 120derecelik fırında 20 dk daha sonra fırın ayarını 100 dereceye düşürüp 25 dk pişiriyoruz.
- Dışı kıtır içi yumuşak oluyor.
- Fırın içinde soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra ister hazır pasta kreması ister krem şanti hazırlayıp iç kısmına sıkıyoruz.
- Üzerini istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz.