elektronikci
FD Üye
Pavlova Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurtanın akı
- 200 gram pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya özütü / vanilinli şeker
- 1-2 damla limon suyu veya sirke
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Nutella veya önceden hazırlanmış ganaj
- Krem şanti veya önceden hazırlanmış pastacı kreması
- Meyve
Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta akını köpürene dek çırpıyoruz.
- Pudra şekeri, limon suyu ve vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Traş köpüğü kıvamına gelmeli.
- En son nişastayı ekleyip son bir tur karıştırıyoruz.
- Harcı yağlı kağıt serili bir tepsiye aktarıyoruz ve resimdeki gibi ortasını kaşıkla oyup şekil veriyoruz.
- Önceden 140 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Saatinden önce kızarırsa ısıyı 120ye düşürün.
- Pişen pavlovayı çıkarıp tepside soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp önce nutella sürüyoruz ardından hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sıkıyoruz ve meyvelerle süslüyoruz.
Pavlova Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.