Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazar Brunch Günü

Pazar Brunch Günü
0
59

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

  • Çifte kavrulmuş tahin-pekmez ikilisi
  • Ev imali kayısı-turunç-vişne reçeli
  • Ev imali yeşil çıtlatma zeytin
  • Ev imali sele siyah zeytin
  • Süzme yoğurtlu kırmızı pancar salata
  • Mor soğanlı közlenmiş kırmızı biber salata
  • Dereotlu avakado ezmesi
  • Peynir tabağı
  • Domates-salatalık garnitür tabağı
  • Evde hazırlanmış iç ile yapılmış kapalı pide
  • Mısır ekmeği
Kapalı pide içini bir gün evvel akşamdan hazırlayıp dolaba kaldırabilirsiniz.

1 kg dana kıymayı suyunu çekene kadar kavurup içine 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası (isteğe bağlı) ekleyip tereyağ ve zeytinyağı ile birlikte; tuz, karabiber ve kimyon atarak biraz daha kavuruyoruz. Altını kapatıp; 3-4 adet orta büyüklükte soğanı ince olacak halde doğrayıp çiğ haliyle kıymanın içine ekliyoruz. Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp, sonraki gün için sabah kahvaltısına sıcacık bir pide yaptırabilirsiniz.

Mısır ekmeği için de 1 paket instant mayayı ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ile birlikte eritiyoruz. Kişi sayınıza nazaran un oranını arttırabilirsiniz. Ben 4-5 kişilik yaptığım için;.
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru ılık su ile birlikte yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz. İçerisine 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağ ya da ayçiçek yağ ekleyip yoğurup üzerini kapatıyoruz. 15-20 dk kadar dinlendirdikten sonra avuç içi büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlıyoruz. Hamur kıvamı çok sert olmadığı için ortada elinizi yağlayarak yuvarlamaya devam edebilirsiniz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun






 
858,499Konular
982,591Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt