- Çifte kavrulmuş tahin-pekmez ikilisi
- Ev imali kayısı-turunç-vişne reçeli
- Ev imali yeşil çıtlatma zeytin
- Ev imali sele siyah zeytin
- Süzme yoğurtlu kırmızı pancar salata
- Mor soğanlı közlenmiş kırmızı biber salata
- Dereotlu avakado ezmesi
- Peynir tabağı
- Domates-salatalık garnitür tabağı
- Evde hazırlanmış iç ile yapılmış kapalı pide
- Mısır ekmeği
1 kg dana kıymayı suyunu çekene kadar kavurup içine 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası (isteğe bağlı) ekleyip tereyağ ve zeytinyağı ile birlikte; tuz, karabiber ve kimyon atarak biraz daha kavuruyoruz. Altını kapatıp; 3-4 adet orta büyüklükte soğanı ince olacak halde doğrayıp çiğ haliyle kıymanın içine ekliyoruz. Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp, sonraki gün için sabah kahvaltısına sıcacık bir pide yaptırabilirsiniz.
Mısır ekmeği için de 1 paket instant mayayı ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ile birlikte eritiyoruz. Kişi sayınıza nazaran un oranını arttırabilirsiniz. Ben 4-5 kişilik yaptığım için;.
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Afiyet olsun