Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pazar Kahvaltısı İçin Sosisli Ve Yumurtalı Milföy Börek

Pazar Kahvaltısı İçin Sosisli Ve Yumurtalı Milföy Börek
0
124

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
pazar-kahvaltisi-icin-sosisli-ve-yumurtali-milfoy-borek-14.jpg

Pazar Kahvaltısı İçin Sosisli Ve Yumurtalı Milföy Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 10 adet kare milföy hamuru
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 2 adet domates
  • 250 gram sosis ( ya da 12 adet minik sosis)
  • 5 adet yumurta
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber ya da 2 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Pazar Kahvaltısı İçin Sosisli Ve Yumurtalı Milföy Börek Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle bir tavada tereyağını eritin.
  2. Küp doğradığınız biberleri ek edip 2 dakika kadar soteleyin.
  3. Küp doğradığınız domatesleri ek edip 3 dakika daha soteleyin.
  4. Farklı bir kapta çırptığınız yumurtaları ve baharatları ek edin, karıştırın ve hafif katılaşmaya başlayınca ocağın altını söndürün.
  5. Kaşar, maydanoz, dilimlenmiş sosisleri ek edin ve karıştırın.
  6. Kelepçeli kek kalıbınızın içinin her tarafını yağlayın.
  7. Hafif çözülmüş 5 adet milföy hamurunu, kek kalıbının tabanı büsbütün örtülecek halde yerleştirin.
  8. Üzerine hazırladığınız harcı dökün.
  9. Harcın tam olarak kenarlara gelmemesine dikkat edin.
  10. Başka 5 adet milföy hamuruyla, (kenarlar da kapanacak şekilde) harcın üstünü örtün.
  11. Bir fırça yardımıyla hamurun üzerine yumurta sarısı sürün.
  12. Çörek otu serpin.
  13. 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirin. (ben 30 dakikada pişirdim).
  14. Birinci sıcaklığı geçtikten sonra kalıptan çıkarın.
  15. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun???????? Not: yumurtalı harcı hazırladığınızda tuz oranını denetim edin, gerekirse ona nazaran tuz ek edin.
 
858,497Konular
981,918Mesajlar
29,938Kullanıcılar
Rzgr27Son üye
Üst Alt