elektronikci
FD Üye
Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ pazı
- 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- Üzerine çıkacak kadar su
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Pul biber nane tereyağ
Pazı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceden ıslatılmış buğdayı tencereye suyla birlikde koyup güzel haşlıyoruz.
- Ardından temizlenmiş pazıyı incecik doğrayıp buğdaya ilave ediyoruz.
- Pişmeye bırakalım başka bir kaba terbiyesi için gerekli malzemeleri karıştıralım.
- Pişen çorbadan terbiye 2 kepçe koyup ılıtalım ve kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edelim.
- Çorba kaynayana kadar karıştıralım.
- Üzeri için tavaya yağları koyup eritelim.
- Üzerine nane pulbiber ilave edip hafif kavuralım çorbaya dökelim. Afiyet olsun.