Pazı Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo pazı
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pazı Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pazıları güzelce yıkayın doğrayın ve sıcak suya atın. 10 dakika kaynatıp süzgece alın.
- Sonra doğranmış patatesleride yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Soğuyan pazıların elinizle suyunu sıkın ezilmiş patatese ek edin.
- İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.
- Kavrulan soğana tereyağı ve sarımsak ek edip pazı ve patatesleri ek edip kavurun.
- 5 dakika kavurduktan sonra servise hazırdır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.