Pazı Sapı Çorbası (Kış Çorbası) Tanımı İçin Gereçler
- 1 demet pazının sapı
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı pirinç
- Yarım kase nohut
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Hazırda var ise tavuk suyu yoksa 1 adet tavuk bulyon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Pazı Sapı Çorbası (Kış Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pazılarımızın saplarını küçük doğrayalım. Sarımsağı küçük doğrayalım. Havucu rendenin küçük kısmı ile hazırlıyayım.
- Tenceremize sıvı yağ ile tereyağını birlikte koyup küçük doğranmış sarımsak, pazı saplarını ve havucu bir 5 dakika kavuralım.
- 1 litre sıcak şu ekleyelim kaynayan yemeğimize pirincini nohudunu tuzunu karabiberini, tavuk suyu yahut bulyonunu ekleyelim.
- Pirinçler yumuşayınca bir kase yoğurdumuza iki yemek kaşığı un ekleyip çorbanın sıcak suyundan ekleyerek terbiyesini hazırlayıp yavaşça çorbamıza aktaralım.
- Çorbamızı bir 5-10 dakika kaynatalım kıvamı hafif katılaşacak. Çorbamız hazır afiyetler olsun.