
Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 2 demet küçük yapraklı pazı
- 100 gr kıyma
- 1,5 su bardağı bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 6-7 sap maydanoz
- 4-5 sap nane (yada kuru nane)
- 2 çay kaşığı tuz
- Birer tutam karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam tuz
- Sarmısaklı yoğurt
Pazı Sarması Tanımı Yapılışı
- Pazıların saplarını ayıklayıp yıkayalım.
- Uygun bir tencereye su koyup kaynatalım.
- Kaynayan suya pazıları alalım ve yaklaşık 1 dakika kadar yumuşamalarını bekleyelim. ( fazla bekletirsek yaprak erir ve saramayız).
- Bir süzgece alıp soğumaya bırakalım.
- Uygun bir kaseye kıymayı alalım.
- Soğanları, maydanozu ve naneyi ufak ufak doğrayalım. Kaseye ekleyelim.
- Bulguru yıkayalım, süzelim ve kaseye ek edelim.
- Salçayı ve baharatlarıda ekleyip güzelce yoğuralım.Harcımız hazır.
- Artık uygun bir tabağa yaprağın bir adedini damarlı kısım ortada kalıcak formda serelim.
- Ortasına harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar alıp kenarlarını katlayıp saralım.
- Tüm yaprakları bu biçimde bitirelim.Uygun bir tencereye dizelim.
- Üzerine su, salça, yağ ve bir tutam tuz karışımını dökelim ve kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- Pişen sarmaların birinci sıcağı çıkınca servis tabağına alalım ve sarmısaklı yoğurt eşliğinde sunalım.