Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bağ pazı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 orta boy soğan
- 3 dis sarimsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Maydanoz (isteğe göre)
- Nane
- Pulbiber
- Tuz
Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak içimizi hazırlayalım soğan sarımsak doğrayalım.
- Sıvı yağ da kavuralım. Salça ekleyelim.
- Pirinç bulgur baharatlar doğranmış maydanoz ekleyelim karıştıralım.
- Daha sonra yarım su bardağı su ekleyelim karıştıralım. Suyunu çekene kadar kısık ateşte tutalım.
- Suyunu çekince ocağı kapatalım pazıların sap kısımlarını keselim.
- Tencere de kaynattığımız sıcak suya batırıp çıkaralım.
- Daha sonra pazılarımızı saralım.
- Kalan sapları doğrayıp tencerenin altına dizelim.
- Üzerine sarmalarımızı dizelim 1. 5 su bardağı şu da kısık ateşte 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.