Pazı Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 3 bağ pazı yaprağı (Yaklaşık 1kg)
- 300 gram yağlı kıyma
- 1+1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) su bardağı pilavlık bulgur
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pazı yaprağı hariç tüm gereçleri derin bir kapta yoğurarak karıştıralım pazıları güzelce yıkayalım. 2 litre kadar kaynayan su dolu tencereye batırıp çabucak çıkaralım.
- Sonra içi buzlu su dolu geniş bir kabın içerisine bırakıp şokluyoruz renkleri canlı olsun pişmeye devam etmesin diye???? süzelim. Kalın damarlı yerlerini bıçakla kesip, çıkarıp, saralım.
- Bir sos tenceresinde 3 kaşık ayçiçek yağında 1/2 kaşık domates salçası 1/2 kaşık biber salçasını kavuralım. Sosumuz hazır.
- Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine pişirdiğimiz sosu döküp sarma ile çabucak hemen tıpkı hizada sıcak su dökelim. Üzerine düz bir tabak koyup kapağı kapalı kısık ateşte kaynadıktan sonra 40 dakika pişirelim.
- Ocağı kapatınca üzerine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun.