Pazı Yaprağından Sushi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak pirinç̧
- 7-8 kol pazı yaprağı (Küçüklük büyüklüğüne göre değişir.
- 1 adet salatalık
- 1 kutu superfresh_tr ton balığı
- Susam (Kavurulmuş)
- 5-6 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Pazı Yaprağından Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirincin yeterlice nişastasını çeşmenin altında aldıktan sonra bir kaba koyup yarım saat sıcak suda bekletin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip, lapa olacak şekilde yarım saat pişirin pilav üzere.
- Sirke, şeker, tuz karışımını bir köşede yapın düzgünce karışsınlar???? bu sırada ıspanak yapraklarını ocakta sıcak suda biraz haşlayıp, renklerini kaybetmemeleri için soğuk suya tutun ????????
- Pişen pirince sirke karışımını döküp karıştırın ve bekletin biraz. Ispanakları bir buzdolabı poşetinin üzerine serin ve 1-2 tane ıspanak yaprağını da serdiklerinizin üstüne ekleyin.
- Daha sonra ellerinizi ıslatarak pirinci eşit şekilde ıspanağın üstüne serin ???? iç gereçlerini şerit şeklinde dizip yavaş yavaş kapatmaya başlayın bu sırada nasıl sarıldığını izlemenizde yarar var dağılmaması çok önemli ????
- Keserkende bıçağınızı kesinlikle ıslatın çünkü feci şekilde dağılıyor ???????? umarım denersiniz afiyet olsun ????.