Pazı Yatağında Özel Soslu Levrek Fleto Tanımı İçin Materyaller
Levrek Sos İçin
- 4 adet levrek (8 fleto olacak derisiz )
- Yarım su bardak sıvı yağ
- 4 adet mandalina, 1 limon
- 4-5 diş sarımsak ince rende
- Tuz
- Kara biber
- Kekik
- Pul biber
- Taze biberiye (Varsa)
- 2 demet pazı
- 2 adet soğan
- Domates sos
- 2 adet kapya
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Pazı Yatağında Özel Soslu Levrek Fleto Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak balıkların sosunu hazırlayıp balıkları sosa yatırıp strech ve buzdolabına.
- Öbür yandan pazı kavurma için, soğanlar, sarımsak yağda hafif kavuralım. Kapya biberleri doğrayıp onuda kavuralım. Domates sos ve sonra doğradığımız pazılarıda ek edip tuz karabiber kavuralım.
- Soğuduktan sonra borcama evvel pazı kavurma balık adedi ne nazaran balık altına koyuyoruz üstüne levrek fleto tekrar pazı kavurma tekrar levrek. Altta ve ortada oluyor pazı kavurma.
- Üstüne balığın sosunu dökelim ve 200 derece fırında pişirelim.