Pazı Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bağ pazı
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pazı Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce pazı ayıklanır güzelce yıkanır.İncecik doğranır.
- Bir tencereye su konulur kaynatılır .
- Kaynayan suya pazı konulur haşlanır.
- Elimizle bakıp ezilmişse alınır süzülür .
- Soğuduktan sonra elimizde top şekline alıp sıkılır .
- Uygun bir kaba yoğurt, sarımsak iyice karıştırılır.
- Pazıyı da içine koyup iyice karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp sos gezdirilir.
- Sos için; yağ tabağına sıvı yağ, toz biber konulur, kızınca alınır ocaktan pazının üzerine dökülür..